Sahnede bir parça soğan, koca demir yığını ve nefes kesen bir gaz bulutu.
Sahnede bir parça soğan, koca demir yığını ve nefes kesen bir gaz bulutu.
2018-2019 sezonunun ödül zengini olan ve tiyatro seyircilerinin neredeyse tamamı tarafından beğeniyle izlenen İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Bir Peri Masalı: Radyum Kızları oyunu, hem konusu ve rejisiyle hem de oyuncularının performansı ve sanat ekibinin tasarımlarıyla bizi olayın yaşandığı 1920’li yıllara götürüyor.
Tiyatro Kare’nin 25. Sanat yılı olan 2016’da sahneye koyduğu ve usta isimleri buluşturduğu Ahududu, bu sezon da seyircilerle buluşmaya devam ediyor.
İspanyol Tiyatrosunun Çehov'u olarak anılan ve 100 ayrı oyunun sahibi olan dünyaca ünlü yazar Alphonso Paso'nun yazdığı 'Kırkından Sonra' adlı oyundan Serkan Budak tarafından uyarlanıp yönetilen ve İstanbul Temaşa Tiyatrosu aracılığıyla seyirciyle buluşan 'İkinci Bahar', bu yıl da tiyatro seyircisini güldürmeye devam edecek gibi görünüyor.
Yıllardır Türk tiyatrosuna sahne amiri, dramaturg, yazar ve yönetmen olarak katkı sağlayan Cem Kenar, daha çok kendi yazdığı oyunları sahnelemesiyle biliniyor.
Komedi oyunlarının epey azaldığı günümüzde Uygur Sanat Tiyatrosu’nun İstanbul’un ve tabi ki memleketin yoğun gündeminden birkaç saatliğine de olsa bizleri uzaklaştırıp gülümsetmesi, izleyen herkese iyi geliyor.
Yönetmen, oyun yazarı, oyuncu ve Kabare Dev Aynası Tiyatrosu’nun kurucusu Ali Erdoğan, 18 senedir her sezon farklı oyunlar yaparak, bu ülkede unutulmaya yüz tutmuş kabare geleneğini sürdürüyor.
AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu, tiyatromuza yeni metinler kazandırmaya ve yeni yazarlara sahip çıkmaya devam ediyor.
William Shakespeare’in oyunları bugüne dek yüzlerce tiyatro ekibi tarafından farklı farklı yorumlarla sahnelendi.
Her ne kadar son zamanlarda tiyatro camiasından bazı kişiler, tiyatro seyircisinin azaldığını, yeni oyunların nitelikli olmadığını, yerli yazarların çıkmadığını, kaliteli iş çıkaran ekiplerin pek olmadığını dile getirseler de ben hiçbir zaman bu kanaatte olmadım.